? #مهدویت در مبانی اعتقادی تشیع

? #مهدویت در مبانی اعتقادی تشیع

✅ گفتیم که در بیان قرآن و روایات مهدویت بطور واضح بیان شده است. اکنون در مبانی اعتقادی شیعه آن را بررسی می‌کنیم.

✅ در اعتقاد شیعه، #امامت استمرار نبوت است. امام، جانشین پیامبر و حافظ دین است. در نگاه دیگران، امام کسی است که خلافت و حاکمیت سیاسی داشته باشد. در حالیکه در اعتقاد شیعه، خلافت یکی از شئون امام است، امام اگر به حکومت نرسد باز هم امام است و  هدایت امت را بر عهده‌ دارد.

⭕️در مباحث تاریخی و کلامی، تشیع به سه شکل معرفی شده است:
تشیع سیاسی، تشیع ولایی، تشیع اعتقادی

1⃣ شیعه سیاسی، کسانی بودند که با اعتقاد و مرام اهل بیت کاری نداشتند، اما چون آنها را پیشگام مبارزه با ظلم و ستم دیدند رهبری آنها را پذیرفتند. مانند زیدیه که در امامت امام سجاد (ع) توقف کردند. آنها امام را فقط مرجع سیاسی می‌دانستند ولی از نظر اعتقادی طرفدار معتزله بودند و تابع فقه ابوحنیفه.

2⃣ شیعه ولایی، کسانی هستند که بر اساس سفارشات فراوان پیامبر، #اهل_بیت ایشان را دوست دارند ولی به امامت ایشان باور ندارند. فرقه شافعی از این دسته هستند که به حضرت علی (ع) فقط ارادت دارند ولی #معرفت ندارند.

3⃣ شیعه اعتقادی، کسانی هستند که پیرو و یاور امام هستند. شیعه به‌معنای اتباع و انصار است و در ادبیات دینی منظور از شیعه، این گروه است.

✅ اگرچه آغاز رسمی تشیع، از زمان #غدیر است اما در کلام پیامبر ریشه داشته است. بعنوان نمونه؛ پیامبر در سه نوبت مهمانی از بستگان خود دعوت کردند و در آخر علی را که ۱۳ سال داشت بعنوان ولی، وصی و جانشین خود معرفی کردند. [منابع اهل سنت: سیره‌ابن‌هشام، تاریخ طبری، تاریخ بیهقی]

✅ مهدویت در امتداد غدیر و امامت حضرت علی (ع) و خاتم آن است که ریشه‌ای مستحکم دارد و جای تردید ندارد. این اعتقاد تشیع است.
________________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.