ادعاهاى بى‏اساس و منحرف ساختن واقعيات نتيجه‏اى جز هلاكت ندارد

كيست كه از نتايج نكبت‏بار و هلاك كننده ادّعاهاى بى‏اساس و افتراهايى كه موجب انحراف از واقعيت‏ها است اطّلاعى ندارد .

كيست كه با اين وقيح‏ترين چهره انسان نماها كه با همه اصول و قوانين انسانى بمبارزه برمى‏خيزند ، آشنايى نداشته باشد .

در آنهنگام كه در باب تحقيق در سرگذشت اسف انگيز بشرى و دردهاى مستمرّ او بحث مى‏كنند ، همه چيز را مورد بررسى قرار مى‏دهند ، جز اين دو پديده پليد ( ادّعاهاى بى‏اساس و منحرف ساختن واقعيات كه افترا ناميده مى‏شود ) را كه توجّه جدى بآنها ندارند . شايد گمان مى‏كنند كه ادّعاى بى‏اساس عبارت از آنست كه شخصى يا گروهى به روى قله مرتفعى برود و با بلندگو و وسايل ارتباطات جهانى ، فرياد بزند كه من داناتر از همه و عادل‏تر و آزاد منش‏تر از همه هستم ،

در صورتى كه خود او از نقص دانش و انحراف و بردگى خود براى خودخواهى‏ها و هوى و هوس‏هاى خويشتن آگاه است و چون در تاريخ چنين شخصى يا

-----------
( 1 ) ط 16 ج 1 ص 46 .

[ 212 ]

گروهى ديده نشده است ، معلوم مى‏شود كه ادّعاهاى بى‏اساس و منحرف ساختن واقعيات ، بعنوان عامل مضرّ تأثيرى در بدبختى‏ها و سيه روزى‏ها بشرى نداشته است آيا موقعى كه يك دانشمند با بدست آوردن آگاهى‏هاى محدودى از قلمرو شناسائى‏هايش ، بجهت هدف‏گيرى‏هاى شخصى و يا احساسات خام ، دست به مطلق تراشى‏ها مى‏زند ، مرتكب ادّعاهاى بى‏اساس نمى‏گردد ؟ آيا واقعيت‏ها را منحرف نمى‏سازد ؟ البته چنين است ، اين دانشمند با اين ادّعا و منحرف ساختن واقعيات ،

افترا به طبيعت و قوانين آن و به انسان و قواعد آن مى‏زند و چون چهره دانشمندى او امضاى صحت ادّعا و افتراهايش مى‏باشد ، لذا در منحرف ساختن افكار مردم تأثير قطعى خواهد داشت .

آيا مديريّت‏ها و مربى‏گرى‏ها هنگامى كه قوانين و اصول مفيد و سازنده را تنها در منطقه « ميخواهم » هاى خود تفسير و توجيه مى‏نمايد ، به ادّعاهاى بى‏اساس و افتراها مرتكب نمى‏شود ؟ چون فطرت اساسى آدمى بر صدق و روش مطابق واقعيت‏ها بنيانگذارى شده است . از همان لحظه كه ادّعاى بى‏اساس و افترايى در رابطه با طبيعت و انسان سر مى‏زند ، اختلال فطرت اساسى آدمى شروع مى‏شود و هلاكت بدنبالش ، چنانكه معلول بدنبال علّت كامل خود .

با اينحال اگر رابطه اين بشر منحرف با ساير انسان‏ها و طبيعت برقرار باشد ، باندازه نيرويى كه دارد ، به هلاكت ديگر انسانها و مسخ قوانين طبيعت خواهد كوشيد . دورى على بن ابيطالب ( ع ) از ادّعاهاى بى‏اساس و منحرف ساختن واقعيات با نظر به صفاى فطرت و چهره جدى او در همه شئون زندگى بقدرى روشن است كه جاى گفتگو ندارد .