? سیره علمی امام جواد(ع)، الگویی برای آزاداندیشی
? سیره علمی امام جواد(ع)، الگویی برای آزاداندیشی
#حجتالاسلام_سید_محمدکاظم_طباطبایی
? #امام_جواد (ع) در جریان مناظرت با یحیی بن اکثم، حضرت آداب مناظره و این را که چگونه باید با هم بحث کرد، رعایت میکردند و هیچگاه تند نمیشدند و بسیار دقیق همهی صحبتهای طرف را گوش میدادند. گاهی سؤالات حقیقتاً برای فهم موضوع بود، ولی گاهی اینطور نبود و برای این بود که میخواستند شخصیت طرف را بکوبند.
⭕️ امام جواد(ع) اما در همهی حالات آنقدر مدبرانه و باشخصیت و بزرگوارانه با سؤالات و با طرف مناظره روبهرو میشدند که فرد جدای از این که پاسخ خود را دریافت میکرد، تحت تأثیر شخصیت امام(ع) و بزرگواری ایشان قرار میگرفت. میتوانیم بگوییم آن چیزی که بیش از وجههی علمی امام جواد(ع) روی طرف مقابل تأثیر میگذاشت، خُلق و خوی نیکوی ایشان بود که باعث میشد طرف مقابل، شخصیت ایشان را به عنوان امام بپذیرد. چنین مباحثهای را نظیف و پاکیزه میگوییم.
http://l1l.ir/290p
? امام جواد(ع) از منظری یک وضعیت ویژه نیز داشتند که ایشان را از دیگر ائمه(ع) متمایز میکند. اینکه مباحثات بین مذهبی مطرح در دورهی امام رضا(ع) یکدفعه به ایشان منتقل شد. در حالی که مثلاً در دورهی امام باقر(ع) مناظرات بین مذهبی چندان پررنگ نبود. نکتهی دیگر اینکه سن کم امام جواد(ع) و این تجربهی جدید که امام یک علم لدنّی و الهی دارد و این علم تفضلی از جانب حضرت باری تعالی است، خیلی عجیب جلوه میکرد. البته این امر برای شیعیان معلوم بود، ولی در بین دیگران جلوهی خاصی داشت.
✅ تحلیلهای روز را در @khamenei_others بخوانید