? #تاریخ_بصیرت_افزای_بزرگان_دینی_و_اصحاب
♦️ منزلت والای مالک اشتر در بیان امیرالمؤمنین(ع)
? زیادبننَصر و شُریحبنهانی دو تن از فرماندهان لشکر امیرالمؤمنین(ع) بودند که در منطقه سور الروم، با ابوالاَعور سُلَمی، پیشرو لشکر معاویه و سپاهیانش مواجه شدند. زیاد و شریح پس از آنکه آنها را به پیروی از امیرالمؤمنین(ع) دعوت کردند و آنها نپذیرفتند، ماجرا را نوشته و توسط حارثبنجُمهان به محضر امام(ع) ارسال کردند. حضرت نامه آنها را خواند و سپس مالک را به حضور طلبیده و فرمود:
زياد و شريح نامهاى به من نوشته و منتظر فرمان هستند؛ بايد بهسوی آنها رفته و فرماندهی را به دست گیری. زياد را به طرف راست و شريح را به سمت چپ لشکر بگمار تا من به خواست خداوند بهزودى برسم.
در همین زمان، امام(ع) نامهاى هم به زياد و شريح نوشته و آنها را به پيروى از مالک اشتر امر فرمود. متن نامه مذکور که حضرت، منزلت والای مالک را در آن بیان میکند، چنین است:
«وَقَدْ أمَّرْتُ عَلَيْكُمَا وَعَلَى مَنْ فِي حَيِّزِكُمَا مَالِكَ بْنَ الْحَارِثِ الْأشْتَرَ فَاسْمَعَا لَهُ وَأطِيعَا وَاجْعَلَاهُ دِرْعاً وَمِجَنّاً فَإِنَّهُ مِمَّنْ لَا يُخَافُ وَهْنُهُ وَلَا سَقْطَتُهُ وَلَا بُطْؤُهُ عَمَّا الْإسْرَاعُ إلَيْهِ أحْزَمُ وَلَا إسْرَاعُهُ إلَى مَا الْبُطْءُ عَنْهُ أمْثَل؛
من، فرماندهى بر شما و سپاهيان تحتامر شما را به مالک اشتر پسر حارث دادم. گفته او را بشنويد و از فرمان او اطاعت كنيد و او را همچون زره و سپر، نگهبان خود برگزينید؛ زيرا كه مالک، نه سستى به خرج داده و نه دچار لغزش مىشود و نه در آنجايى كه شتاب لازم است كندى دارد، و نه آنجا كه كندى پسنديده است شتاب مىگيرد».
? نهج البلاغه، نامه 13
? @tarikhtatbighi
??????