⚠️ گاهی مهماننوازی، ظلم است!
📚 #شهید_مطهری در کتاب «انسان کامل» و در بحث «تقدم عدالت بر ایثار» مثال جالبی میزنند که در ایام دید و بازدیدهای عید نیز کاربرد دارد. در صفحه ۲۶۲ این کتاب میخوانیم:
‼️ «بعضی از ما خصلتی داریم و یا به خودمان میبندیم و اسمش را «مهماننوازی» میگذاریم و میگوییم: ما مرد هستیم و درِ خانه مرد باز است! همیشه یک مهمان میآید و دیگری میرود. برای ناهار و شام، مهمان دارد و مهمان شبْخواب هم به خانهاش دعوت میکند.
👌 این فی حدذاته خوب است، ولی از طرف دیگر یک ملاحظهای را نمیکنیم. بسیار هست که به آن زنی که در خانه ما هست – که ما شرعاً حق نداریم به او فرمان بدهیم و او آزاد و مختار است که اگر میلش باشد، در خانه ما کار کند – فشارها و زحمتهایی را تحمیل میکنیم و اسمش را «مهماننوازی» میگذاریم و میگوییم: درِ خانه ما باز است و ما مهماننواز هستیم! مهماننوازیای که مستلزم ظلم به یک انسان باشد، مهماننوازی نیست!
💞 علی بن ابیطالب علیه السلام در خانه با همسرش زهرا علیها السلام همکاری میکند. کار خانه را زهرا به اختیار خودش انتخاب کرده و علی به او تحمیل نمیکند. در عین حال علی علیه السلام میخواهد فشاری بر همسر عزیزش وارد نیاید.
❣️ عضویت در ریحانه👇🏻
https://t.me/joinchat/AAAAADupWrY_EVEM-mvrBQ