? #عوامل_تغییر_مردم_کوفه / جلسه ۳
✅ دنیاپرستی و برده دنیا بودن اولین عامل تغییر مردم کوفه عنوان شد. مردمی که سیدالشهداء را دعوت کردند اما عاقبت مقابل او ایستادند و جنگیدند.
?دنیا ۱۲ ویژگی منفی دارد. برخی از احادیث نقل شده در این زمینه عبارتند از:
دنیا خانه کسی است که خانه ندارد؛ کسیکه دنیا را جمع میکند صاحب خرد نیست؛ کسیکه از دنیا بهره زیاد دارد (بیش از حد کفاف و عفاف) به همان اندازه آخرت را از دست میدهد حتی اگر پیامبر خدا باشد. پس دنیاپرستی و رضایت خدا جمع شدنی نیست.
?امام حسین (ع) در روز عاشورا فرمودند: “… از خداوند بترسید و از دنیا برحذر باشید که اگر دنیا برای کسی باقی میماند یا کسی در دنیا ماندنی بود، انبیاء برای این کار، شایستهتر از دیگران بودند. خداوند دنیا را برای امتحان خلق کرده و اهل آن را برای فنا آفریده است … چیزهای جدید، زود کهنه میشود، نعمتهایش مضمحل میشود، شادیهایش با غم همراه است و خانه رفتن است، نه منزل برای ماندن”
سپس فرمودند: “توشه بردارید که بهترین توشه تقوا است”
? برای مطالعه بیشتر در این زمینه، کتاب ۲ جلدی “دنیا و آخرت” توصیه میشود.
? ۲. حرامخواری
امام روز عاشورا در پاسخ به هلهله کوفیان، برای ارشاد آنان فرمودند: “شکمهایتان از حرام پر شده است”
آدمی که گوشت او از حرام روییده شده، حرف امام را میشنود اما در او نفوذ نمیکند!
?بر اساس روایات متعدد، طلب حلال واجب است. پیامبر اکرم فرمودند: عبادت ۱۰ جزء است که ۹ جزء آن طلب حلال است. اگر میخواهیم نماز بر ما اثر بگذارد باید رزق حلال کسب کنیم. یکی از حقوق فرزندان بر والدین، تأمین رزق حلال و طیب برای آنان است.
?یکی دیگر از حقوق فرزند بر والدین اسم نیکو است. کسانیکه اسم اهل بیت را دارند در قیامت زیر سایه صاحب نامشان هستند. بهتر است برای فرزندان خود از اسامی اهل بیت انتخاب کنیم.
?پیامبر اکرم فرمودند: بازگرداندن لقمه حرام در زندگی، معادل هفتادهزار حج ثواب دارد.
ممکن است لقمه حرام بصورت ناخواسته یا نادانسته وارد زندگی ما شده باشد. شاید پول ربا در زندگی ما نباشد اما گرد ربا هست.
?از آثار سوء لقمه حرام طبق روایات، عدم استجابت دعا و عدم پذیرش عبادت است. در حدیث آمده است که هرکس یک لقمه حرام بخورد، ۴۰ شب عبادت او قبول نخواهد شد. حج و عمره و صله رحم او نیز مورد قبول واقع نمیشود.
________________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه شب سوم #محرم_۱۳۹٥