?????????
#خانواده_آسمانی
#استادمحمدشجاعی
جلسه 452، مورخ 95/09/4
?ظلم مایه نابودی و هلاکت در دنیا وآخرت?
یکی از مهمترین دلایل دور ماندن از عدالت و انصاف، ظلم و ستم است که به روش های مختلف صورت می پذیرد؛ گاهی ظلم در حق خودمان و گاهی در حق مردم و هم نوعان است که اثر وضعی اش یا در دنیا یا در آخرت نمایان می شود.
ظلم و بیانصافی نقطه مقابل عدل است. یعنی محروم کردن حق هر صاحب حقی؛ حتی اشیایی مثل لباسی که بر تن داریم؛ ظلم به گیاهان و درختان؛ یا ظلم به فرشتگان. یک علت این که گفته شده روز قیامت همه از هم فرار میکنند، این است که حقوقی که بر گردن هم داشتند را به خوبی ادا نکردند.
«ظلم» یکی از آسیب هایی است که کسی نمی تواند ادعا کند به آن گرفتار نشده است. ظلم یک گناه نیست. چون ما 50 نوع حق داریم؛ یعنی 50 دریچه ظلم به روی ما باز است. از ظلم به اشیا، ظلم به حیوانات، گیاهان، انسانها، ظلم به خود، خدا، اهلبیت، فرشتگان، آسمان و قرآن، نماز، ماه مبارک رمضان و….
امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) فرمودند: «الظُّلمُ ألأمُ الرَّذائلِ= ظلم پستترین رذیلتهاست» چون نوعی تجاوز، هاری نفس و تعدی است. این که یک موجودی تعدی به حق دیگران می کند و حاضر است کسی یا چیزی را فدای خودش کند. مصداق ظلم به دیگران است.
اما آغاز ظلم از کجاست؟ شروع ظلم از تنبلی، رفاهزدگی، بیحوصلگی انسان برای رسیدن به اهداف و مقاصد شخصی است در این صورت، حق کسی را به راحتی زیر پا می گذارد.
در فرمایش دیگری از حضرت آمده: «الظُّلمُ في الدُّنيا بَوارٌ و في الآخِرَةِ دَمارٌ= ظلم در دنیا مایه ی نابودی و در آخرت مایه هلاکت انسان است».
مطالعه کامل مطلب در?
montazer.ir/node/5796
?????????
کانال رسمی #موسسه_منتظران_منجی عج
telegram.me/montazer_ir