🎨 سینِ اسراف
🍏 راههای چیدن یك سفره هفتسین ساده و صمیمی چیست؟
🌱 #مهارتهای_زندگی
⁉️ بسیاری از خانوادههای ایرانی، در آغاز بهار و آمدن سال جدید، در خانههایشان سفره هفتسین میاندازند. اما آیا میدانید چطور میتوانیم از تجمل و اسراف در چیدن سفره هفت سین جلوگیری كنیم؟
🍀 سبزه یکی از سینهای سفره هفتسین است و شاید بتوان گفت بیشترین اسرافی که در هفتسین میشود، برای سبزه است. هرسال چندین تُن گندم، ماش، عدس برای سبزه عید مصرف میشود که متاسفانه در روز سیزدهم فروردین دور انداخته میشوند. میتوانیم برای جلوگیری از این اسراف، از سبزیهای خوراکی مثل شاهی، ریحان و نعناع استفاده کنیم و بعد از استفاده در سفره هفت سین، آنها را در خاک قرار دهیم و بعد از بزرگ شدن، از آنها استفاده کنیم.
🏺 برخی از خانوادهها هر سال هزینه زیادی برای چیدن هفتسین صرف میكنند؛ مثلا خرید ظرفهای خاص و جدید که علاوه بر هزینه بالایی که دارند، در طول سال استفاده دیگری نیز از آنها نمیشود. میتوانید برای تنوع ظرفهایی که در خانه دارید را با کمی روبان یا لاک و رنگهای پاکشدنی، تزئین کنید و از آنها برای سفره هفتسینتان استفاده کنید. با این کار هم از خرید ظروف جدید و اسراف جلوگیری میکنید، هم هنر دست خودتان، در سفرهتان جلوهگری میکند.
🐠 بنا بر آمار منتشر شده، هر سال حدود ۳۰ ملیون ماهی قرمز کوچک در اسفند ماه به فروش میرسند تا سر سفرههای هفتسین ما ایرانیها قرار بگیرند. ماهی قرمز بطور طبیعی عمری بین دوازده تا بیست سال دارد. خرید و عدم نگهداری صحیح ماهی قرمز جز اتلاف سرمایه های مادی و زجر کش کردن ماهیهای قرمز نتیجه دیگری ندارد. اگر اصرار به بودن ماهی سرسفره دارید، میتوانید از ماهیهای پلاستیکی که چندسالیست در بازار تولید میشود استفاده کنید.
🍱 بعضی از سینهای سفره هفتسین، مثل سیب و سمنو، مواد خوراکی هستند و اگر بیشتر از چند ساعت در خارج از یخچال قرار بگیرند، فاسد میشوند. گاهی این مواد تا آخر تعطیلات در فضای خانه قرار میگیرند و در آخر دور ریخته میشوند. برای جلوگیری از این اسراف بهتر است یا این سین ها را در سفره قرار ندهیم، یا بعد از تحویل سال، آنها را استفاده کنیم و یا از آنها در یخچال نگهداری کنیم تا جلوی اسراف و هدر رفت آنها را بگیریم.
عضویت در ریحانه👇🏻
❣️ @Khamenei_Reyhaneh