🔰وقتی گناه کردیم، چهکار کنیم دچار یأس از رحمت خدا نشویم؟
🌀#چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟ (ج12)-قسمت دوم
⭕️پیشنهاد 1: گناه نکن تا مأیوس نشوی!
⭕️پیشنهاد 2: پیش خدا به گناهت اقرار کن!
⭕️پیشنهاد 3: با محبت اهلبیت(ع) دلت را نرم کن…
🔰چرا استغفار بعد از گناه، سخت است؟ چون برای استغفار، باید خودت را پیش خدا بشکنی و کوچک کنی و این برخلافِ تکبر است؛ همان تکبری که ریشۀ گناه توست
🔻یک پیشنهاد اساسی برای عبور از «یأس ناشی از گناه» این است که «پیش خدا به گناهت اقرار کنی»
🔰چرا اقرار به گناه، انسان را نجات میدهد؟ چون ریشۀ تکبر را میزند؛ همان تکبری که مانع دریافت رحمت خداست
🔻برو کربلا ببین چطوری تکبرت در آغوش رحمت حسین(ع) شکسته میشود!
#علیرضا_پناهیان
💠یک مکانیزم طبیعی در وجود انسان هست که باعث میشود خودِ گناه، آدم را از رحمت خدا ناامید کند. یک بخش از این مکانیزم، در اثر تلاش ابلیس است که مدام آدم را مأیوس میکند و یک بخش آن هم ناشی از تکبرِ انسان است که مانع استغفار میشود.
📌 با اینکه فرمودهاند «اگر تا هفت ساعت بعد از گناه، استغفار کنید، آن گناه اصلاً برایتان نوشته نمیشود» چه میشود که آدم وقتی گناه میکند، دیگر نمیتواند بهراحتی طلب رحمت و مغفرت کند؟ گناه در اثر تکبر است و همین تکبر، نمیگذارد طلبِ مغفرت کنی؛ چون برای استغفار، باید خودت را پیش خدا بشکنی و کوچک کنی و این برخلافِ تکبر است.
💠حالا چهکار کنیم از «یأسی که در اثر گناه حاصل میشود» خلاص شویم؟ چطور میتوانیم از این مانع عبور کنیم؟
📌پیشنهاد اول این است که گناه نکنیم! چون بعد از گناه، خوبهخود مکانیزم فوق فعال میشود و ما را از رحمت خدا مأیوس میکند.
💠پیشنهاد دوم-که یک راه حل باعظمت است- این است که پیش خدا به گناه خودت اقرار کنی. امام محمد باقر(ع) میفرماید: «وَ اللَّهِ مَا يَنْجُو مِنَ الذَّنْبِ إِلَّا مَنْ أَقَرَّ بِهِ» (کافی/2/426) به خدا قسم از گناه نجات پیدا نمیکند مگر کسی که به گناهش اقرار کند.(البته اقرار در پیشگاه خدا نه خلق خدا)
📌چرا اقرار به گناه، انسان را نجات میدهد؟ چون ریشۀ تکبر را میزند؛ همان تکبری که ریشۀ گناه است! گناه در اثر تکبر است؛ پس خودت را پیش خدا بشکن و بگو: خدایا من غلط کردم… و یکییکی گناهان خودت را بگو!
💠اگر یکذره خودت را درِ خانۀ خدا بشکنی، خدا بلندت میکند؛ میگوید: «بلند شو عزیزِ دلم!» چون خودش در قرآن فرمود: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابينَ» (بقره/222) حتی نمیخواهد زیاد خودت را بشکنی و لِه کنی؛ همینکه سنگِ دلت تَرَک بردارد، راه توبه باز میشود.
📌در روایت هست که خدا میفرماید: وقتی بندهام دستهایش را درِ خانۀ من بالا میآورد و «الهی العفو» میگوید، من خجالت میکشم دستش را خالی برگردانم. این آدمِ محترمی است ولی الان مثل گداها دستش را بالا آورده است، لذا من دستش را رد نمیکنم.
💠پیشنهاد سوم برای اینکه وقتی گناه کردیم، دچار یأس نشویم تقویت «محبت اهلبیت(ع)» است (با زیارت و روضه اهلبیت(ع) و خصوصاً سیدالشهدا) این پیشنهادی است که خدا به زبان پیغمبرش در قرآن برای همۀ مؤمنین بیان فرموده است: «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی» (شوری/23) بچههای پیغمبر را دوست داشته باشی، آنها دلت را نرم میکنند.
📌تکبر انسان مانع دریافت رحمت خدا میشود. خُب فکر کنید به اینکه چه چیزی تکبر آدم را از بین میبرد؟ نماز و اقرار به گناه، تکبر را از بین میبرد، اما وقتی تکبر انسان خیلی سفت و سخت باشد، با اینها شکسته نمیشود.
💠«شهید» تکبر آدم را زائل میکند و از پا میاندازد. همه وقتی کنار مزار شهدا میروند، شکسته و شرمنده میشوند. حالا سیدالشهدا(ع) چهکار میکند؟ برو کربلا ببین چطوری تکبرت در آغوش رحمت حسین(ع) شکسته میشود! اگر سیدالشهدا(ع) کسی را نشکست دیگر هیچچیزی نمیتواند او را بشکند! مرحوم قاضی طباطبایی(ره) فرمود: من در عالم مکاشفه دیدم، «رحمة الله الواسعه» حسین(ع) است.
📌برو کنار شهید، شهید تکبرت را به زمین میزند! دیدی شهید حججی چهکار کرد؟ چرا شهید حججی همه را بههم ریخت و آن جمعیت میلیونی برای تشییع پیکرش آمدند؟ شما میدانید همۀ شهدا خوب هستند، اما در شهادت حججی یک عامل ظاهری وجود داشت که همۀ ما را بههم ریخت؛ اینکه یک صحنه فیلم کوتاه از شهید حججی پخش شد و دیدیم که دارند او را میبرند…
💠حالا تصور کنید که بچههای حسین(ع) چه حالی پیدا کردند وقتی دیدند علی اکبر، قاسم، عباس و خودِ امام حسین(ع) دارند به میدان میرود! آنها میدانستند که این رفتنها بدونِ بازگشت است…
🚩مسجد امام صادق(ع)- ۹۷.۰۳.۰۶
📢صوت در :
@Panahian_mp3
@Panahian_text