? #فضائل_پیامبر_اکرم / قسمت ۳

? #فضائل_پیامبر_اکرم / قسمت ۳

✳️ صلوات بر پیامبر، رفتار مشترک خدا و خلق است.
خداوند به ملائکه دستور داد که بر آدم سجده کنند ولی خودش چنین کاری نکرد. اما در #قرآن فرمود: “خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود می‌فرستند، ای کسانیکه #ایمان آورده‌اید، بر او درود فرستید و سلام گویید و کاملا تسلیم (فرمان او) باشید” [احزاب/۵۶] در اینجا، خدا هم بر پیامبرش #درود می‌فرستد.

? درود خدا، به معنای #رحمت است. یعنی رحمتش را بیش از پیش شامل حال پیامبر می‌کند. درود ملائکه بر پیامبر نشانه‌ی تأیید و تصدیق مراتب عالی #رسالت پیامبر است. درود و سلام مؤمنین، #دعا و طلب رحمت از ناحیه خدا برای پیامبر است.

? رسول اکرم فرمودند: “اگر کسی می‌خواهد خدا را خشنود و راضی کند، بر من زیاد #صلوات بفرستد”
و باز فرمودند: “هیچ دعایی از ناحیه بندگان نیست مگر اینکه بین بنده و درگاه الهی منتظر بماند تا اینکه او بر پیامبر و ائمه معصومین صلوات بفرستد. وقتی بنده این کار را انجام داد، دعا به مرحله اجابت و استجابت می‌رسد و اگر صلوات بر پیامبر قرین و همراه با آن حاجت نباشد دعا بازمی‌گردد”
در این روایت به واژه “بنده” اشاره شده است.

✳️ ترک صلوات، موجب مذمت و نکوهش است.
پیامبر فرمودند: #بخیل به تمام معنا، کسی است که زمانیکه اسم من نزد او برده شد، صلوات نفرستد.

? #ذکر صلوات، یک #نسخه_اخلاقی است. یک #عمل برای مقابله با #بخل صلوات است.
رسول اکرم فرمودند: “خوار باد کسیکه نام من نزد او برده شود و او بر من صلوات نفرستد”

? حبیب خدا بودن، عالی‌ترین مرتبه‌ی ارتباط با خداست که اختصاص به پیامبر اکرم دارد. مرتبه‌ی قبل از آن، خلیل خدا بودن است. ابراهیم، خلیل خدا بود یعنی رفیقی که صاحب اسرار بود. امام هادی فرمودند: “خداوند ابراهیم را خلیل خود قرار داد به این دلیل که بر محمد و اهل بیت او بسیار درود می‌فرستاد”

✳️ چگونه صلوات بفرستیم؟
در کتاب صحیح بخاری از منابع معتبر اهل سنت آمده شخصی از رسول خدا پرسید: کیفیت سلام بر شما را می‌دانم (اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا رَسولَ الله) اما چگونه بر شما درود بفرستم؟ پیامبر فرمودند:
” … اَللهُمّ صَلِّ عَلی مُحَمّد وَ عَلی آلِ مُحَمّد … ”

? پیامبر فرمودند: “بر من صلوات ناقص نفرستید. هرگاه بر من صلوات می‌فرستید، بر #اهل_بیت من هم صلوات بفرستید و آنها را از من جدا نکنید، چون هر ارتباط و پیوندی چه سببی و چه نسبی در روز قیامت قطع می‌شود، مگر پیوند سببی و نسبی من”

? در #حدیث دیگری فرمودند: ‏”کسی هست که نام من نزد او برده می‌شود و او درود بر من می‌فرستد اما بخشیده نمی‌شود و از رحمت خدا هم دور می‌شود” پرسیدند: چگونه بر شما درود بفرستد و بخشیده نشود؟ فرمودند: “زمانی است که بنده بر من درود بفرستد اما بر آل من درود نفرستد. این صلوات ابتر است و به صورت او بازگردانده می‌شود، و هنگامیکه صلوات بر من و آل من فرستاد، بخشیده می‌شود”

✳️ #عمل_گناه با #توبه پاک می‌شود. گناه بخشیده می‌شود اما #اثر_گناه هنوز در گناهکار وجود دارد. برای رشد و ترقی باید اثر آن را از بین ببرد. اثر گناه با #غفران از بین برود.
از راههای جلب غفران الهی، صلوات است.
از روایات، ۴۸ طریق برای کسب غفران الهی بیان شده که یکی از برترین آنها، صلوات بر پیامبر و آل اوست.

⭕️ اللهُمّ صَلِّ عَلی مُحَمّد وَ آلِ مُحَمّد و عَجّل فَرَجَهُم
________________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه ۳ / #فضائل_پیامبر_اکرم
@Fares_ir

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.