?«سبقت» فقط در ذکر و انس با خدا و بخش فوق عقلانی انسان مجاز است?

❄️?❄️?❄️?❄️?
#استادمحمدشجاعی
سلسله_جلسات #آسیب_شناسی_سلوک_انسانی در کلام #امام_رضا علیه السلام
#مشهد_مقدس

?«سبقت» فقط در ذکر و انس با خدا و بخش فوق عقلانی انسان مجاز است?

با توجه به این که دو نوع مسابقه ی مثبت و منفی وجود دارد، مسابقه مجاز، فقط در یاد خدا و انس با خدا که معشوق و محبوب اصلی ماست، معنا دارد. در غیر این صورت مذموم بوده و زندگی انسان همان مسخرگی می شود که امام رضا ع از آن یاد کرد.

در فراز ششم از حدیث گهربار امام رضا (علیه السلام)، حضرت می فرمایند: «و مَن ذَكَرَ اللّه َ و لَم يَسْتَبِقْ إلى لِقائهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ = هر كس به ياد خدا باشد ولى براى ديدار خدا سرعت نگيرد خود را مسخره كرده است».

چون «ذکر» به معنی مجالست با محبوب است، امکان ندارد دو نفر با هم همنیشنی داشته باشند و با هم انس نگیرند و ملاقات همدیگر را دوست نداشته باشند و از همدیگر خوش شان نیاید.

مشکل ما در معرفت و ذکر است. مبانی معرفتی و ارتباطی ما غلط است. بخش های فرعی وجود ما یعنی «جمادی، گیاهی، حیوانی و عقلی»، چنان وقت ما را گرفته که به بخش اصلی مان نمی رسیم. انسان هر چقدر در چهار بخش فرعی موفق باشد، ولی در بخش عقلی و فوق عقلانی اش ضعیف باشد، بیشتر از شادی و آرامش دور شده است.

امروز ما می بینیم که انسانها اکثراً چشم و هم چشمی دارند و زندگی خود را با دیگران مقایسه می کنند، و  یک دفعه به آنها احساس حقارت دست می دهد و بعد شروع به رقابت می کنند. اگر از آنها سؤال شود محصول 50 سال عمر شما چیست؟ به شمردن کمالات جمادی و گیاهی و حیوانی و عقلی می پردازند. اما به عنوان یک جنین در رحم دنیا برای نظام بینهایت زیبا و با شکوه آخرت، هیچ چیز آماده نکرده و از این هزار اسمی که خداوند برای ما فرستاده، هیچ کدام را دریافت نکرده اند.

اما اگر بخش فوق عقلانی فعال باشد، انسان در ذکر خدا و انس با خدا و رفاقت با خدا از دیگران سبقت منفی نمی گیرد. دارایی چنین شخصی این است که در آسمان و نزد خدا و اهل بیت و فرشته ها محبوب و مشهور است. چنین شخصی «روح سبقت» را فقط برای رفاقت و انس با خدا به کار می گیرد.

نتیجه روح مسابقه این است که انسان در این چهار بخش، هیچ رقابتی با کسی ندارد، مسابقه ای ندارد، با هیچ کس قرار نیست خود را مقایسه کند. آرام و شاد است. چون وقتی حس رقابت و مقایسه و چشم و همچشمی پیش می آید، انسان احساس حقارت می کند. این هر دو از صفت های جهنمی هستند. اگر احساس عزت و بزرگی هم دست بدهد به انسان، باز هم صفت جهنمی است و او دچار شرک شده است.
ادامه مطلب در ⬇️⬇️⬇️
montazer.ir/node/5946
❄️?❄️?❄️?❄️?❄️
کانال رسمی #موسسه_منتظران_منجی عج
telegram.me/montazer_ir

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.