? اصل محوری در «آتش به اختیار»
? اگر #آتش_به_اختیار را فراتر از یک مفهوم-استدلال روزمره و در یک ارجاع مداوم به منظومه کلان اندیشه اجتماعی رهبر انقلاب درک کنیم؛ وجوه مختلف این استعاره، دلالتهای قابل توجهی برای بازسازی نیروی اجتماعی انقلاب به دست میدهد.
? یکی از مهمترین این وجوه، علت اعلان تعطیلی #دستگاههای_مرکزی فکر، فرهنگ و سیاست است. استدلال رهبر انقلاب این نیست که این دستگاهها به دلیل قرار داشتن در مرکز، تعطیل و مختل هستند پس هر حرکت و روایتِ غیررسمی موضوعیت داشته و در موقعیتی گشوده (غیرتعطیل) است. باوری که به رغم ظاهر انتقادی، با اصالت دادن به موقعیتِ بر یا در مرکز، امکان هرگونه نقد محتوایی را از حرکتهای مردمی سلب میکند.
⭕️ انتقاد رهبر انقلاب از دستگاههای مرکزی در فاصلهی آنها از «مسئلههای اصلی» است و اینکه «مسئلهی #اصلی را از مسئلهی #فرعی تشخیص نمیدهد»؛ تذکری که پیش از این، از جمله چندین سال قبل در همین دیدار دانشجویی، آن را در ارتباط با حرکتهای اجتماعی مطرح کرده و نسبت به مرکزیت یافتن «مسائل غیرتعیین کننده و غیر اصلى» هشدار داده بودند: «باید توجه کنیم که مسائل را اصلى – فرعى کنیم. مسائل درجهى دوم جاى مسائل اصلى را در انگیزههاى ما، در همت ما، در صرف انرژىاى که میشود، نگیرد.» این وجه از استدلال رهبر انقلاب، میتواند نیروی انقلاب را از ورطهی مسائلی فرعی به خارج ساخته و بر محوریت مسئلههای اصلی انقلاب بازسازی نماید.
#آتش_به_اختیار