توصیه های لازم در تغذیه کودکان

توصیه های لازم در تغذیه کودکان

الف) ذخیره مواد غذایی خانه را اصلاح کنید
یک اصل خوب و مهم این است که اگر مایلید کودک شما ماده غذایی خاصی را نخورد، آن را در منزل نگهداری نکنید. در هنگام خرید، غلات کامل مانند نان‌های سبوس‌دار (مثلاً نان سنگک)، مغزها، میوه‌های تازه و خشک و سبزیجات برای میان وعده‌ها، لبنیات کم‌چرب به جای لبنیات طعم‌دار و شیرین شده و گوشت‌های کم‌چرب را انتخاب کنید. اگر در منزل، شکلات، شیرینی و آب‌میوه‌های آماده دارید، آن‌ها را دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.
ب) اجازه دهید که کودکان در برنامه‌ریزی تغذیه خود شرکت کنند
با کودکان در مورد غذاهایی که دوست دارند، صحبت کنید. این کار به معنی محدود کردن وعده‌های غذایی به سلیقه کودک نیست، اما توجه شما به خواسته‌ها و نظر کودک، نکته مهی در تغذیه اوست. مواد غذایی مد نظر خود را همراه با غذاهای مورد علاقه او مصرف کنید. در این حالت، او حتماً مواد غذایی مورد نظر شما را نیز امتحان خواهد نمود. همچنین مواد غذایی را که دوست دارد، با شیوه‌ای سالم طبخ کنید. مثلاً سیب‌زمینی تنوری یا بخارپز، انتخاب مناسب‌تری نسبت به سیب‌زمینی سرخ شده است. در همه وعده‌های غذایی، از سبزیجات خام یا پخته استفاده کنید. در تغذیه کودکان، ناهار، یک وعده غذایی مهم است. از او درباره ناهارش نظرخواهی کنید.
ج) سعی کنید غذا را با اعضای خانواده بخورید
یک فاکتور مهم در تغذیه کودک، این است که همه افراد خانواده، در کنار هم غذا بخورند. در این حالت، کودک شما عادات غذایی صحیح را از شما می‌آموزد.
د) الگوی خوبی برای کودکتان باشید
کودکان در رفتار و اعمال شما، بسیار دقیق هستند. اگر شما آن‌ها را به داشتن عادات غذایی مناسب تشویق کنید، ولی خود از غذاهای آماده، چرب و شیرینی‌ها استفاده کنید، او هرگز به توصیه‌های شما عمل نمی‌کند. [1]

پی نوشت :
1- سایت تبیان، تاريخ مراجعه 2/8/93

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.