دفع بلاها

دفع بلاها

سؤال: متأسفانه هر از چند گاهي جامعه دچار بلاهاي نگران کننده مانند سيل، زلزله، خشکسالي و بیماری‌ها و مرگ‌های ناگهاني می‌گردد. براي دفع بلاها چه بايد کرد؟
آيت الله فاضل لنکراني: برخي از اين بلاها نتيجه گناهان مردم است که براي رفع آن بايد از گناهان اجتناب کرد و برخي نيز وسيله آزمايش الهي است که بايد در مقابل اين آزمايشات از خداوند طلب توفيق نمود.
آيت الله بهجت: بايد مردم از فساد دست بردارند و بر گذشته هم توبه کنند.
آيت الله تبريزي: پيش آمـد بلاهاي عمومي به خاطر اين است که اشخاص به دين و احکام اسلام عمل نمی‌کنند و نسبت به حـلال و حرام شريعت بي تفاوت می‌شوند و کساني که بايد امر به معروف و نهي از منکـر کنند و جلو مفاسد را بگيرند وظيفه خود را انجام نمی‌دهند بلاهاي مذکور پيش می‌آید و افـراد صالح و غير صالح مبتلا می‌شوند و اما بلاهاي شخصي که گاهاً مؤمن مبتلا می‌شوند ممکن است براي امتحان و ترفيع درجه مؤمن باشد و يا براي تنبيه به گناهي که انجام داده است تا برگردد و راه صلاح پيش گيرد و اين عنايت الهي است.
در صورت عمل کردن به واجبات شرعي مثل نماز و خمس و زکات و توسل به ائمه (ع) و زيارت آنان و دعا کردن با شرايط که مانع قضاي الهي است ممکن است خداوند متعال مردم را مورد رحمت خود قرار بدهد و از آنان رفع بلا کند.
آيت الله مکارم شيرازي: لازم است همه از گناهان خود استغفار کنند و به درگاه الهي روي آورند تا مستحق رحمت الهي شوند.
آيت الله سيستاني: صدقه براي رفع بلا مفيد است ولي جلوگيري از ضايعات راه‌های مخصوص دارد که بايد مسئولين متعهد شوند. [1]

پی نوشت :

[1] . سید محسن محمودی، مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع تقلید، جلد3، ص123. رک: آیین شوخی و قوانین خوشی، محمدعلی قدیری و محمدحسین قدیری، سایت اسک دین دات کام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.