كتاب «رضایت زناشویی»
رضايت زناشويي،عباس پسنديده، نشر دارالحديث قم.
این کتاب از سه فصل اصلی ترغیب به ازدواج، عوامل پیشینی پایداری و رضامندی، و عوامل پسینی پایداری و رضامندی تشكیل شده است. در پیش گفتار کتاب آمده است:
خانواده، از نهادهای مهم و همیشگی جامعۀ انسانی است که سلامت آن، نقش مهمّی در سلامت فرد و جامعه دارد. احساس کامیابی و شادکامی همسران و همچنین رشد و تربیت فرزندان، به موفّقیت خانواده بستگی دارد. این، نکتهای است که اگر مورد توجه قرار نگیرد، ممکن است آسیبهای فراوانی (مانند: همسرآزاری، اعتیاد، طلاق، خیانت و فرار از خانه) را در پی داشته باشد. از این رو، پرداختن به خانواده، اهمیتی دو چندان پیدا میکند.
خوشبختانه، از آن جا که در منابع اسلامی، خانواده، از جایگاه بلندی برخوردار است، آموزههای دینی فراوانی در بارۀ آن، در دسترس ماست. این آموزهها باید گردآوری شوند و اطلاعاتِ به دست آمده از آنها، مورد تجزیه و تحلیل و پردازش، قرار گیرد.
بررسیهای «همایش اسلام و آسیبهای اجتماعی» نشان داد که الگوی دینی خانواده، به ویژه در دو حوزۀ «شیوۀ انتخاب همسر» و «سبک همسرداری»، نقشی اساسی در پیشگیری از بسیاری آسیبهای اجتماعی دارد. مسئولان «سازمان بهزیستی کشور»، بنا به رسالت خود در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، پیشنهاد تدوین متنی بر اساس آموزههای اسلامی را ارائه نمودند که مورد موافقت «دار الحدیث» قرار گرفت.
از مزیّتهای متن حاضر، آن است که مبتنی بر یک دیدگاه نظری در پایداری و رضایت زناشویی است و همۀ مطالب، بر گِرد آن، شکل گرفتهاند. لذا از انسجام تئوریک (نظری) برخوردار است. همچنین سعی شده تا از توصیۀ صِرف، پرهیز شود و به همین خاطر، تا حدّامکان، آموزههای اسلامی تبیین شدهاند تا منطق حاکم بر آنها و نقشی که در پایداری و رضامندی زندگی دارند، برای مخاطب، روشن شود، و نیز سعی شده است که نظام مطالب، ناظر به موقعیتهای عینی و ملموس زندگی باشد، تا اثر، با قابلیّت های کاربردی، در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
تذكر: متن اين كتاب در كتابخانه پايگاه اينترنتي حديث نت موجود است