♦️
? آموزش صرفه جویی به کودک
آموزش صرفه جویی به کودکان چیزی نیست که بتوان آن را دست کم گرفت. در واقع کودک از همان سن کم به خوبی می تواند مفهوم اسراف نکردن و صرفه جویی را بیاموزد و همواره آن را به مانند یک عادت به کار بگیرد.
? این صرفه جویی هم مربوط به دارایی های خود کودک است و هم اموال عمومی را شامل می شود. به عنوان مثال پس انداز کردن پول در بانک یا قلک حتما باید به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود. فرزند شما باید بیاموزد که هر پولی به دستش آمد را خرج نکند و درصدی از آن را برای روز مبادا و یا خرید چیزهای بهتر و گران تر نگه دارد.
? با توجه به اینکه کودکان و برخی از نوجوانان مفهوم آینده را خوب درک نمی کنند بهتر است برای تشویق آنها به پس انداز از ترفندهایی همچون جایزه دادن بهره برد که البته این تشویق ها نباید همیشگی باشند تا به مرور خود پس انداز برای فرزند یک ارزش تلقی شود نه جایزه ای که در ازای آن می گیرد.
? اگر پدر و مادر از مواد غذایی، وسایل شخصی، مواد دورریختنی قابل بازیافت و… درست، به اندازه و حداکثر استفاده را بکنند فرزند هم به شکل ناخودآگاه فرهنگ صرفه جویی را می آموزد.
? در زمینه صرفه جویی در سرمایه های عمومی نیز رفتار والدین مهم ترین نقش را در نهادینه کردن این کار در ذهن فرزند دارد. پدر و مادر باید مفهوم شراکت را به فرزند بیاموزند و او را متوجه این امر کنند که انرژی هایی مثل آب و گاز به سختی به دست می آیند و متعلق به همه مردم و حتی نسل های آینده نیز هستند.
? به این ترتیب باید گفت آموزش صرفه جویی به فرزندان از دوران خردسالی و با شیوه های عملی باید صورت بگیرد و والدین نخستین الگوهای کودکان در این زمینه اند.
@montazer_moalleman