كتاب :اسلام پزشك بي دارو

بخش چهارم : سبزيها

بخش چهارم : سبزيها سبزى يك دنيا طروات ، زيبايى ، نشاط و شادى را به ارمغان مى آورد، و اصولا رنگ سبز مظهر قشنگى و طراوت است . سبزيها علاوه بر زيبايى رنگ خود زيباييهاى بسيارى را در بردارند كه در اين صفحات به بعضى از آنها اشاره مى كنيم . 240 اگر مى بينيم سبزيها نشاط آفرين و …

ادامه نوشته »

گلابى

گلابى ميوه اى است خوشمزه و گوارا بدون ضرر براى بيماران . ((موادى كه درصد گرم گلابى تازه موجود است از اين قرار است : آب 2/83 گرم پروتئين 5/. گرم چربى 4/0 گرم گلوسيد 5/15 گرم سديم 003/0 گرم پتاسيم 129/0 گرم كلسيم 13 گرم منيزيم 009/0گرم منگنز 64 گرم آهن 3/0 گرم مس 134/0 گرم فسفر 0016/0گرم گوگرد …

ادامه نوشته »

و باز هم خرما

و باز هم خرما پيشوايان اسلام در موارد ديگرى نيز به خوردن خرما توصيه نموده اند از جمله : شكى رجل الى موسى ابن جعفر الرطوبة فامره ان ياكل التمرا البرنى على الريق و لايشرب الماء، ففعل ذلك فذهب عنه الرطوبة و افرط عليه اليبس فشكى اليه ذلك فامره ان ياكل التمر البرنى و يشرب عليه الماء ففعل فاعتدل (287) …

ادامه نوشته »

خرما

خرما خرما براى همه ما شناخته شده و نيازى به معرفى ندارد. استاد ((بوبينو)) با ذكر دلايلى محل اصلى خرما را مصر دانسته است . مقدار تركيبات خرما ((در هر صد گرم خرما مقدار تركيبات آن از اين قرار است . 1 – آب 8/13 تا 59 گرم 2 – مواد سفيده اى 9 تا 9/1 گرم 3 – مواد …

ادامه نوشته »

مويز، كشمش

مويز، كشمش ((در اثر خشك شدن انگور مقدارى از سلوز و آب آن تحت تاءثير دياستازها كه روى پوست موجود است به قند تبديل شده و آنرا سرچشمه نيرو مى سازد. انگور در اثر خشك شدن و كشمش گرديدن هيچ يك از خواص خود را از دست نمى دهد و بر عكس چنان كه گفتيم قندش زيادتر و اثر نيروبخش …

ادامه نوشته »

انگور

انگور انگور ميوه قديمى انسانها است ، انگور متشكل از پوست و گوشت و دانه است . غذا شناسان مقادير تركيبى هر يك را تعيين نموده اند. گوشت انگور مركب از اين مواد است آب 92 / 72 شيرينى قابل تخمير 51 / 23 كرم تارتر 52 اسيد تارتريك آزاد 29 اسيد ماليك 29 مواد ازته 38 مواد اندازه گرفته …

ادامه نوشته »

به

به ((به )) درخت نسبتا كوچكى است و در غالب نقاط اروپا و نواحى مديترانه و آفريقاى شمالى كاشته مى شود و منشاء آن را از ايران و قفقاز مى دانند. ((به )) اندازه هاى مختلف دارد و بطور متوسط درازاى آن 10 و قطرش 5/7 سانتيمتر است رنگش پس از رسيدن زرد و بوى آن مطبوع ، طعمش شيرين …

ادامه نوشته »

سيب و تركيبات آن

سيب و تركيبات آن درخت سيب از جنس پيروس (230) و شامل چهار نوع است : ترش ، معمولى ، پيوندى و سيب كوچك . در 100 گرم سيب تازه مواد ذيل يافت مى شوند: آب 84 – پروتئين 3 چربى 4 گلوسيد 15 – سديم 2 پتاسيم 116 كلسيم 6 – منيزيوم 6 – منگنز 84 آهن 3 مس …

ادامه نوشته »

رابطه انار با زيبايى فرزند

رابطه انار با زيبايى فرزند مى دانيم كه انار صاف كننده خون و رافع احتقان كبد و بر طرف كننده كلسترل و سموم بدن است ، و نيز مى دانيم كه پوست انسان آئينه تمام نماى كبد است بنابراين بهتر از هر چيز انار مى تواند رنگ رخساره را گلگون و زيبا نمايد. خاصيت ديگرى كه براى انار از زبان …

ادامه نوشته »

ميوه هاى بهشتى

ميوه هاى بهشتى ميوه ها انواع و اقسام فراوانى دارند هر كدام خاصيت مخصوص به خود را دارا مى باشند، ولى از بين همه ، بعضى داراى مزيت هاى بيشترى از نظر مواد حياتى و خواص غذايى هستند، اسلام از اين ميوه ها بيشتر تعريف نموده و آنها را بعنوان ميوه هاى بهشتى معرفى فرموده است . امام صادق (ع …

ادامه نوشته »